27 Haziran 2009 Cumartesi

Çabuk zayıflatan meyveler için diyet önerileri

Bir diyet ya da egzersiz programının yanında meyve ve sebze tüketerek zayıflama süreci hızlandırılabilir mi? Şayet doğru meyve ve sebzelerle zayıflama ve incelme işine giriyorsanız cevabımız elbette evet olacaktır. Pazara veya manava gittiğinizde çevrenizde aslında zayıflatıcı etkisi olduğundan haberdar bile olmadığınız onlarca meyve ve sebze dolaşmaktadır. Bu meyvelerden bazıları yüksek miktarda C vitamini içermekte ve kilo vermeye fayda etmektedir. Örnek isterseniz size bunlardan 4 tanesini verebilirim:

Greyfurt diyeti ile zayıflama ve incelme

Greyfurt diyeti, daha önceki yazılarımızda ele aldığımız ve gerçekten mucizevi zayıflama etkisine sahip, yağ yakıcı özellikleri bulunan bir narenciye türü meyvedir. Araştırmalar göstermektedir ki her öğünde greyfurt tüketen ortalama bireylerin 12 hafta sonunda 2 kilo kadar zayıfladıkları görülmüştür. Belki bu rakam olağanüstü bir zayıflama hedefi değildir ama sadece greyfurt yiyerek bu kadar kilo veriliyorsa ve hiç bir ekstra diyet ve egzersize gerek kalmıyorsa bence gerçekten de dikkat çekici bir durumdur.

Greyfurt meyvesi aynı zamanda kandaki insulin düzeyini de düşürmekte ve kontrol altına almaktadır. Böylelikle felç ve şeker hastalığına yakalanma riski de minimal seviyeye indirilmiş olur. Kalp için greyfurt yemek çok faydalı bir beslenme alışkanlığıdır. Ancak şayet bir tedavi esnasında ilaç kullanıyorsanız bu durumda Enzim ve hormon ilaçları alıyorsanız bunları kullanırken greyfurt suyu ile birlikte içmeyiniz. Greyfurt suyunun enzimleri bloke edici bir özelliği bulunmaktadır. Tabi asıl bilgilendirmeyi doktorunuzdan alınız.

Nar diyeti ile zayıflama ve incelme

Nar meyvesi taneleri oldukça güzel ve estetik görünümlü bir meyvedir. Ancak bundan daha önemlisi nar meyvesinin içerisinde bulunan zengin antioksidan maddelerin oluşturduğu besleyici yapıdır. Nar bitkisinde bulunan bu antioksidanlar, serbest radikaller adı verilen ve kanda yüzen yağ kütlelerinin yaşlandırıcı etkilerini ve damar tıkanıklığı riskini sıfır düzeyine indirmektedir. Bunun yanı sıra kan koyulaşması, damar daralması, felç, ve kalp krizi risklerini de en az seviyeye çekmektedir. Bir adet nar meyvesinde günlük C vitamini ihtiyacımızın yaklaşık 6 da birini karşılayacak kadar C vitamini bulunmaktadır.

Nar bitkisinin hazmı harekete geçirmesi nedeniyle sindirim süresi uzamakta ve bu da vücudun besini tüketirken fazla enerji harcamasına ve yağ depolamaktan kurtulmasına neden olmaktadır. Nar meyvesi zayıflama ve diyet etkilerinin yanında, yorgunlukla mücadelede, kendinizi dinç ve enerjik hissetmede ve cilt lekelerinin giderilmesinde etkin rol oynamaktadır. Nar meyvesinin belki de tek olumsuz yanı, biraz fazla şeker ve kalori içermesidir.
Elma diyeti ile zayıflama ve incelme

Bir adet elma sizleri doktorlardan uzak tutar. Bu bir İngiliz özdeyişidir. Bu sözün arkasında yatan bilimsel gerçekler ise elma mucizesini gözler önüne sermektedir. Elma meyvesi, düşük kalorili ve sodyum düzeyli, yüksek vitamin ve mineral oranına sahip faydalı bir meyvedir. Ayrıca elmada bulunan fiber lifleri ile sindirim ve hazım faaliyetlerini aktive edilmekte ve kendisinin içerdiği enerji kadar enerji de elmanın sindirilmesinde kullanılmaktadır. Bu nedenle toplam kalori kazancı sıfır olan bir meyvedir. İçerisinde bol miktarda bulunan su ise sindirimin kolaylaşmasında etkilidir. Haftada 5–7 elma yiyerek yapılan elma diyeti ile hızı ve çabuk zayıflamanın keyfine varacağınızdan eminim. Elmada bulunan antioksidanlar ile havada bulunan karbon monoksit ve sülfür gibi zehirlerin vücuda etkileri de engellenmektedir.

Avokado diyeti ile zayıflama ve incelme

Avokado bitkisinde yüksek miktarda yağ olduğu bilinen bir gerçektir. Ancak avokado’da bulunan monosatüre yağların özelliği, düşük kolesterol düzeyi sağlaması ve omega–3 yağ asitlerinin benzeri bir etkiyi vücutta göstermeleridir. Avokado bitkisinde aynı zamanda bitkisel yağ proteinleri de bulunmaktadır. Avokado meyvesi ayrıca E ve C vitaminleri dâhil olmak üzere 11 değişik vitamini, 17 değişik mineral ve iz elementi içerisinde barındıran mucizevi bir zayıflama ve diyet bitkisidir. Ancak içerisinde bulunan yüksek yağ oranından dolayı, bizler yine de günde 1 taneden fazla avokado tüketmenizi tasvip etmiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder